Stránky

22. ledna 2016

Zrozena z popela

 Zrozena z popela                                              

Autor: Petra Stehlíková
Počet stran: 300
Rok vydání: 2012
Nakladatelství: Repronis

Anotace: Kdyby Susan Smithová neriskovala a nesledovala osudné noci svou spolužačku na útesy, nebyla by zabita. Kdyby nebyla zabita, neprobudila by se v těle Valerie Evansové, svého vraha. A kdyby se neprobudila v jejím těle, nikdy by se nedozvěděla o existenci někoho, kdo je pokládán jen za mýtus. Ale všechna tato kdyby dala Susan nový život a ukázala svět, který je ostatním skryt.

Moje recenze: Abych řekla pravdu, knih od českých autorů moc přečtených nemám, když nepočítám klasiku a žítkovské bohyně, protože mě málokdy zaujmou. Zrozené z popela se to ale povedlo a jsem za to ráda :D.

Kniha je napsaná velmi čtivě - nikde nic nevázne, nehrozí, že ji odložíte. Myslím, že je to velké plus pro ty, kteří teprve se čtením knih začínají, nebo je číst nebaví, ale něco přečíst musí (škola nebo nějaké další důvody, ano, žádné jiné mě nenapadly).

Na začátku se kniha tváří jako detektivka. Susan je neoblíbená, adoptovaná a nešťastná holka, co vzhlíží ke školní hvězdě, Valerii, která má podle Susan dokonalý život. Myslí si, že má nějaké tajemství - a proto ji sleduje až k útesu, kde ji Valerie shodí.

Susan se probouzí o pár dnů později v nemocnici. V těle Valerie. Nechce ostatním říkat pravdu, protože by si stejně mysleli, že blázní po úrazu (Valerie se vybourala v autě, když od útesu odjížděla). Susan se tajně líbí dvojče Valerie - Colin. Bohužel zjišťuje, že Colin Valerii z celého srdce nenávidí a zdání milujících se sourozenců je jen přetvářka před okolím.

Susan nachází ve svém novém pokoji ptačí pera. Hodně ptačích per. Byla to snad nějaká divná úchylka Valerie? Na hromadící se otázky odpoví nejen 55 Valeriiných deníků, ale také Colin. Dvojčata se můžou změnit na fénixe - tajemné stvoření z legend. Susan se do Colina zamiluje a je ochotná pro jeho lásku udělat cokoliv. Dokonce i stát se fénixem... Co ale znamená, když má fénix tmavá křídla?




2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) Knihu bohužel neznám :))
    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Určitě stojí za to, jestli na ni ještě někde narazíš :D

      Vymazat

Děkuju za komentář! :)